Tuesday, 25 February 2014

saya sedang bersedih

Lilo kat depan. Adik hero kat belakang.

Hari ini berlalu seperti biasa. Ke fakulti menyiapkan tugasan yang tak tahu bila penghujungnya. Tapi lepas lunch hour aku baru dapat berita one of my kitten, Lilo mati kene langgar kereta. I'm shock. People will say ala anak kucing je. kan ada yang lain. Tah la. May be for me they are my family too. Sedih la hai sampai mood petang nak siapkan keje ke laut. I love my family including my cats.

Bye bye Lilo. Acik mi sori tak jaga Lilo baik-baik. Acik mi sayang Lilo. Kesian kt mummy mase nampak Lilo kene langgar mummy dok jilat-jilat Lilo. Dia nak kejutkan Lilo. Adik Hero pun sama. Petang tadi dia nangis. Dia tak de kawan nak main kejar-kejar. Dia carik Lilo tak jumpe. Kakak Tompok, Abg Putih ngan Abg Ige main bola adik Hero dok tepi je tengok. Dorang dah besar. Adik Hero kecik lagi tak dapat nak kejar bola tu. Last-last Acik mi yang main dengan dia.

Bye-bye Lilo. Acik mi sayang Lilo. Mummy, Adik Hero, Abg ige, Abg Putih, Kakak Tompok dgn lain-lain pun sayang Lilo. We miss you Lilo.

2 comments:

radin siti aisyah said...

sedihnye..orang yg sayang kucing je faham..nway rest in peace ye lilo..

cikmerpatiputeh said...

betul2..dah banyak kali kucing mati pun masih bersedih. entahlah. lain kucing lain perangainye, lain kenangannya :)